Vanaf 13 juni zijn wij overgestapt naar een nieuw inlogsysteem: één inlogaccount voor alle digitale bibliotheekdiensten. Heb je hier vragen over? Klik hier voor al je antwoorden.

Huisregels

Om het verblijf in de Bibliotheek zo aangenaam mogelijk te maken, zijn de volgende regels van toepassing, waarbij wederzijds respect tussen de bezoekers en de medewerkers voorop staat.

 1. Je gedrag mag andere bibliotheekbezoekers niet hinderen. Bij verstoring van de openbare orde, word je uit de bibliotheek verwijderd.
 2. Van iedere vorm van agressie, geweld of diefstal doen wij aangifte bij de politie.
 3. Het is niet toegestaan huisdieren mee naar binnen te nemen. De blindengeleidehond of sociale-hulphond mag zijn of haar baas natuurlijk wel begeleiden.
 4. Het is niet toegestaan alcoholische dranken te nuttigen, te roken en/of verdovende middelen te gebruiken.
 5. Skateboarden, skeeleren, inlinen of rolschaatsen is om veiligheidsredenen niet toegestaan.
 6. Aanwijzingen van medewerkers en/of beveiligingsmedewerkers moeten worden opgevolgd. De medewerkers van de Bibliotheek kunnen je op je gedrag aanspreken of je zo nodig, namens de directie, de toegang ontzeggen.
 7. Bibliotheek Heusden is niet verantwoordelijk voor eventueel verlies, diefstal of beschadiging van je persoonlijke eigendommen. 

De 10 regels voor gebruik van de publiekscomputers & wifi:

 1. Let altijd op als je persoonlijke gegevens invoert op de computer; je maakt gebruik van een computer in een publieke ruimte. Vergeet niet uit te loggen bij het verlaten van de computer.
 2. Het raadplegen, publiceren, uploaden en/of verspreiden van pornografische, fascistische, racistische en overige aanstootgevende informatie is niet toegestaan.
 3. Voor je eigen veiligheid mogen er geen documenten op de harde schijf worden opgeslagen. Documenten kun je opslaan op een USB-stick.
 4. Muziek luisteren of Skypen op de computer kan via de koptelefoon.
 5. Er mogen maximaal 2 personen per computer plaats nemen.
 6. Bij drukte kan het personeel de toegangstijd beperken.
 7. Aanwijzingen van de medewerkers dienen te allen tijde meteen opgevolgd te worden.
 8. Hou je je niet aan de regels, dan kan de toegang tot de internetcomputers ontzegd worden.
 9. Het internetten mag geen (geluids-)overlast veroorzaken.
 10. De medewerkers van de Bibliotheek controleren met regelmaat.
In alle gevallen moeten de richtlijnen van de bibliotheekmedewerkers worden nagevolgd.