Vanaf 13 juni zijn wij overgestapt naar een nieuw inlogsysteem: één inlogaccount voor alle digitale bibliotheekdiensten. Heb je hier vragen over? Klik hier voor al je antwoorden.

Jeugd

Zoek je een digitaal prentenboek? Wil je lekker wegdromen bij een boek? Moet je lezen voor je lijst? Of zoek je informatie over een spreekbeurt? Klik op je leeftijd en bekijk wat de bibliotheek te bieden heeft.


LEES-app speciaal voor jongeren

Nieuw! De LEES-app voor jongeren die niet van lezen houden. De online Bibliotheek ontwikkelde speciaal voor vmbo-leerlingen en mbo-studenten de app ‘LEES’, met aantrekkelijke titels.

Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om een account te maken.

Lees je mee?

Bouw een huis

Het bouwen van een droomhuis…. wat komt daar allemaal bij kijken? 

Daar kom je achter in de game Bouw een huis. Je gaat aan de slag met het bouwen van je droomhuis. In de game word je geholpen door je vrienden en door bedrijven uit de gemeente Heusden.

Speel je mee?

Makkelijk Lezen Plein

Maak het jezelf gemakkelijk: MLP

Als je kind problemen heeft met lezen, is lezen meestal niet leuk. Dat is jammer, want om mee te komen op school en later in de maatschappij is lezen belangrijk!

In de bibliotheek krijgt je kind speciale aandacht. Leuke, spannende en makkelijk te lezen boeken staan samen met andere materialen op het Makkelijk Lezen Plein (MLP).

Bekijk hier de mogelijkheden

Online Lezen & Leren

Meer dan alleen maar boeken lenen!

Speciaal voor Jeugd & Jongeren.

Met je bibliotheekpas kun je online oefenen voor je theorie-examen, voorleesfilmpjes bekijken, informatie zoeken voor je werkstuk, oefenen voor de basisschoolvakken en nog veel meer.

Kijk meteen wat er allemaal kan.

Ga naar online Lezen & Leren