Vanaf 13 juni zijn wij overgestapt naar een nieuw inlogsysteem: één inlogaccount voor alle digitale bibliotheekdiensten. Heb je hier vragen over? Klik hier voor al je antwoorden.

Senior medewerker bedrijfsvoering (24 -28u)

De Bibliotheek Heusden bestaat uit drie vestigingen in Drunen, Vlijmen en Oudheusden. Ons team is klein en ambitieus! Met 16 medewerkers en ruim 80 vrijwilligers hebben we onlangs in een nieuw meerjarenbeleidsplan onze ambities geformuleerd. De Bibliotheek maakt op dit moment namelijk een verandering door van een traditionele bibliotheek naar een maatschappelijk- educatieve bibliotheek.

Naast het uitlenen van onze prachtige collectie dragen wij nadrukkelijk ook bij aan de maatschappelijke opgaven die er binnen de gemeente Heusden liggen. Onze focus ligt daarbij op die inwoners die op het gebied van taal- en digitale vaardigheden hulp kunnen gebruiken om zo te kunnen blijven participeren in de huidige samenleving. Daarnaast bieden wij voor jong en oud een mooie programma-aanbod in de vorm van cursussen, lezingen en activiteiten. Zo stimuleren wij alle inwoners van Heusden om zich
te blijven ontwikkelen.  

Om deze inhoudelijke doelstellingen te kunnen blijven realiseren is het belangrijk dat wij ook als organisatie ons blijven ontwikkelen. De huidige wet- en regelgeving vergt met name op bedrijfsvoeringaspecten een stevige inzet. Daarom zoeken wij een enthousiaste collega die ons komt versterken op het brede terrein van bedrijfsvoering.

Wie ben jij? 

Je bent onze spin in het web rondom de primaire bedrijfsprocessen op tactisch en operationeel niveau. Je bent van nature iemand die graag organiseert en structureert. Je ziet het als een uitdaging om processen te verbeteren en weet collega’s met natuurlijk overwicht te motiveren daarin hun aandeel te leveren. Je bent accuraat en integer. Je toont initiatief: je ziet voortijdig kansen en problemen en je komt met passende ideeën en oplossingen. Je haalt voldoening uit het behalen van resultaten. Je communiceert makkelijk op alle niveaus in en buiten de organisatie. 

Wat ga je doen? 

 • Je ondersteunt de directeur bij het stroomlijnen van ondersteunende bedrijfsprocessen op het gebied van o.a. financiën, ICT en huisvesting.
 • Je analyseert gevraagd en ongevraagd ondersteunende processen en doet verbetervoorstellen op de daaruit voortvloeiende vraagstukken.
 • Je beheert en monitort de lopende contracten en subsidies en zet acties uit voor evaluaties en de verantwoording daarvan. 
 • Je beheert en coördineert de registratie van resultaten t.b.v. analyses en verantwoording.
 • Je genereert en analyseert (financiële) sturingsinformatie in de vorm van management-rapportages. 
 • Je draagt, in samenwerking met collega’s, zorg voor de voorbereiding van de begroting, de jaarrekening en het jaarverslag. 

Wat kan jij? 

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding (bijvoorbeeld Management, Economie & Recht, Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde);
 • Je hebt ervaring in een vergelijkbare functie op aantoonbare HBO-werk en denkniveau. Het liefst binnen de bibliotheekbranche of non- profitsector;
 • Je hebt ervaring met ICT- beheer en kennis van bedrijfsadministratie en informatievoorziening;
 • Het is een pre als je kennis hebt van huisvestingsvraagstukken en facilitaire dienstverlening;
 • Je bent een kei in Microsoftprogramma’s, Excel kent voor jou geen geheimen en je weet je andere softwareprogramma’s makkelijk eigen te maken.

Wat bieden wij?

 • Een klein, gedreven en collegiaal team van 16 collega’s die een warm hart voor de zaak en voor elkaar hebben;
 • Ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling;
 • Een ambitieuze organisatie die de komende jaren werkt aan een mooie ambitie voor alle inwoners van de gemeente Heusden;
 • Marktconform salaris CAO-openbare bibliotheken schaal 9;
 • Flexibele werktijden;
 • Aanstelling vooralsnog voor een jaar.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten? Bel dan gerust even met Chantal Cunnen, directeur a.i. 06-29502250. 

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan voor 15 juli 2024 je motivatiebrief en CV naar info@bibliotheekheusden.nl

De selectiegesprekken zullen in week 30 en 31 plaatsvinden uiteraard in overleg vanwege de vakantieperiode.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.