Vanaf 13 juni zijn wij overgestapt naar een nieuw inlogsysteem: één inlogaccount voor alle digitale bibliotheekdiensten. Heb je hier vragen over? Klik hier voor al je antwoorden.

Jongeren | 12-18 jaar

Jeugd & Jongeren

  • Boeken op onderwerp

    Populaire jongerenboeken op onderwerp

  • Lezen voor de lijst

    Vind een boek dat bij je past.

Nieuwe boeken 📚

NEXT LEVEL: The power is yours!

Wist je dat gamen veel positieve effecten heeft? En dat je met gaming kunt inspelen op de belevingswereld van jongeren en ze zo letterlijk en figuurlijk in beweging kunt krijgen?

Bij NEXT LEVEL kunnen jongeren samen gamen en kunnen ze zelf ook meehelpen om de gaming activiteiten te organiseren en te begeleiden. Zo ontdekken ze op een leuke uitdagende wijze wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en wat ze verder willen ontwikkelen.

Meer info

LEES-app

Nieuw! De LEES-app voor jongeren die niet van lezen houden. De online Bibliotheek ontwikkelde speciaal voor vmbo-leerlingen en mbo-studenten de app ‘LEES’.

Via deze app krijgen deze jongeren een jaar lang gratis toegang tot 120 e-books en luisterboeken die speciaal voor hen zijn geselecteerd. Een aantrekkelijk aanbod, van sportbiografieën, tot spannende thrillers en boeken van komieken tot young adult-romans.

Meer info

Digitaal lezen 📱 🎧

Naar de online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je een rijk aanbod aan digitale titels. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op je tablet of telefoon.

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Lezen met dyslexie

link naar makkelijk lezen pagina

Ben je dyslectisch? Dan is lezen soms een extra uitdaging. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen voor je. Kijk hier voor karaokeboeken en boeken die je makkelijk kunt lezen. 

Naar Lezen met dyslexie

Online skills

Naar isdatechtzo.nl

Niet alles wat op het internet staat is waar. Hoe weet jij of informatie betrouwbaar is? Op isdatechtzo.nl leer je alles over bewerkte foto's en ander nepnieuws. 

Naar Isdatechtzo.nl

Zoek en vind historische info

Zoek en vind in Delpher

Benieuwd wat er in het nieuws was op jouw geboortedag? Op delpher.nl vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften. 

Naar Delpher.nl

Theorie-examen oefenen

Oefen voor je theorie-examen

Ben je bezig met het halen van je rijbewijs? Met je bibliotheekaccount kun je onbeperkt oefenen voor je theorie-examen. Succes!

Naar Theorie.nl

Werkstuk & Spreekbeurt

Werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden? Wij helpen je met het vinden van een onderwerp!

Naar Werkstuk & Spreekbeurt