Vanaf 13 juni zijn wij overgestapt naar een nieuw inlogsysteem: één inlogaccount voor alle digitale bibliotheekdiensten. Heb je hier vragen over? Klik hier voor al je antwoorden.

Nieuws

Het laatste nieuws van de Speelotheek!

 

De Speelotheek Drunen is verhuisd naar de Voorste Venne!

Vanaf 20 november is de Bibliotheek Drunen samen met de Speelotheek geopend als De Voorste Venne geopend is. Dit is van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 21:30 uur en op zaterdag van 9:00 tot 15:00 uur. De hele dag kun je via zelf-service speelgoed lenen en retourneren. Vragen kun je aan een medewerker stellen tijdens de service-uren van maandag tot en met vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur. 

Veel mensen zijn al komen kijken naar de nieuwe bibliotheek en hebben ons kleine stukje kunnen vinden. De hele collectie hebben we kunnen plaatsen in de “huisjes” in de speelotheek hoek. Nieuw is dat een deel van het buitenspeelgoed met een staalkabel en slot vast zit. Dit vanwege het open karakter van de nieuwe bibliotheek en om te voorkomen dat er b.v. skelters ergens in de gang bij de theaterzaal eindigen. De medewerkers van de service balie hebben de sleutels, maar dat houd wel in dat dit speelgoed alleen kan worden geleend tijdens de bemande servicebalie uren (ma.-vr. van 13:00 tot 17:00 uur en  za. van 10:00 tot 12:00 uur). 

Nieuw: online speelgoed reserveren en verlengen

Vanaf 20 november kun je ook speelgoed online reserveren. Tot nu toe was het alleen mogelijk om te zien op welke locatie speelgoed stond en of het beschikbaar was. Wanneer je online reserveert, wordt het speelgoed voor je klaargezet in de reserveringskast op je locatie. Je kunt alleen speelgoed reserveren op je ‘eigen’ locatie waar je je hebt ingeschreven. Je bent uiteraard wel welkom om op alle locaties speelgoed te lenen!

Naast reserveren kun je nu ook online speelgoed verlengen. Dit kan maximaal 1 keer en alleen als het speelgoed niet gereserveerd is. Dit geldt voor al het speelgoed. Wij horen graag als hier problemen mee zijn. 

Speelgoedbeurs 2023

Wat was het druk op 4 november. Ruim voor opening stonden er al mensen in de rij om als eerste naar binnen te kunnen gaan, ook al regende het hard. Door de grote aanloop hebben we mensen moeten laten wachten om naar binnen te kunnen gaan. Wij zullen gaan kijken hoe dit volgend jaar beter kan. De grote opbrengst zal net als voorgaande jaren worden besteed aan nieuw speelgoed aankopen. Noteer alvast in uw agenda 2 November 2024 voor de volgende najaarsbeurs.

Speelotheek bezetting 

Kent u iemand in uw familie- of kennissenkring die wat vrijwilligerswerk zoekt, of misschien is het wel iets voor uzelf: wij zoeken nog steeds vrijwilligers voor al onze vestigingen voor een paar uur per week. Interesse, neem dan contact op met Cees Berghout op tel. 06 2453 6698.